16 септември 2013 г.

Молба до Столична Община за басейна на 55-то СОУ

Уважаеми членове на Сдружение "Фридрих Шилер" и родители на деца от 55-то СОУ,с цел да се помогне за поправката на басейна на училището е изготвена е молба до Столична и Студентска Общини от името на родителите на децата от 55-то СОУ. 
Молим Ви да подкрепите молбата като се подпишете. Екземпляри от нея ще има оставени при г-жа Ваня Петрова и при касиера в малката сграда на 55-то училище от 16.09.2013год до 03.10.2013год.
Не поставяйте номер срещу името си, за да сложим обща номерация на подписката.

Благодарим Ви предварително.

Ето и текста на самата молба:

"До: Кмета на Столична Община
До: Кмета на Община Студентска

Молба 

от родителите на деца обучаващи се в 55-то СОУ “Петко Каравелов”

Уважаеми г-жо Фандъкова и г-н Дилчев, 

от името на родителите на децата, обучаващи се в 55-то СОУ ”Петко Каравелов” молим за вашето съдействие да бъде поправен басейна в нашето училище за учебната 2013/2014 година. В това училище се обучават над 950 деца, които вече четвърта поредна година не могат да спортуват плуване, поради спирането му от експлоатация от СРЗИ - София. Години наред от община Студентска ни обещават басейна да бъде поправен с техни средства, тъй като училището не разполага с такива. Тъй като това не се случва, се обръщаме лично към вас, защото децата са нашето бъдеще, за което всички ние трябва да се погрижим. В последните години се говори много за затлъстяване при децата и заболявания, които произтичат от това. Презастрояването в жилищните комплекси и липсата на места за спортуване са една от основните причини. В нашето училище има база, която трябва да се реновира, но от нея ще се възползват веднага всички деца на училището. Ние като родители, апелираме в това прекрасно училище басейна да заработи отново. Разчитаме, че бихте направили всичко по силите си това да се случи. 
Прилагаме подписка на родителите от чието име е написана молбата.

С уважение,
родителски актив